Byg en skole – med fagligheden i fokus

Der bliver lavet frivilligt arbejde som aldrig før, og der er mange gode muligheder for at bruge tid på en god sag. Uddannelsesorganisationen Byg en skole eksisterer udelukkende ved hjælp af frivillig arbejdskraft.

”Byg en skole befinder sig i en virkelig spændende fase lige nu. Selvom det er en frivilligorganisation, arbejder vi i øjeblikket mere som en iværksættervirksomhed. Vi har fokus på at definere en klar vision for vores arbejde, så vi er attraktive for nye medlemmer og virksomheder”, fortæller Tanja Blicher. Hun arbejder som kommunikationsansvarlig i Byg en skole, der som navnet antyder støtter skolebygning i Guatemala. Næste projekt er at samle 150.000kr. ind til en ny skole i den lille landsby Nueva Esperanza.

Superlæringscentre

”Det gode ved projektet er, at det er så enkelt og alligevel gør så stor en forskel. Vi sørger for midlerne til at købe materialer til skolen, og derefter tager landsbyen over og giver deres egen ulønnede arbejdskraft for at kunne få en ny skole til deres børn. Vi har bygget skoler på kun en måned, fordi alle er med til at tage en tørn. Og når skolen står færdig kommer den til at danne rammen om et superlæringscenter, hvor også de voksne har mulighed for at få efteruddannelse eller en reel skolegang, fx er der mange som ikke kan læse og skrive”, fortæller Tanja Blicher.

Faglig viden i spil

faglighedProfessionel viden og faglighed karakteriserer Byg en skoles arbejde. Organisationen gør meget ud af at bruge hver enkelt frivilliges færdigheder, sådan at det både er sjovt og givende for alle der er med.

”Mit bidrag består i at rådgive organisationen i at bygge en solid kommunikationsstrategi op, der sikrer at vi kommer ud med vores budskab til rigtig mange mennesker. Samtidig er jeg også udførende og hjælper til med de mange opgaver, så man kan i høj grad sige, at det er et sted med kort vej fra tanke til handling. Jeg er kommunikationsuddannet og har tidligere arbejdet meget med intern kommunikation i en international virksomhed, så det er sjovt at komme her i Byg en skole og lave en masse PR og ekstern kommunikation”, slutter Tanja Blicher.

Altid plads til flere hænder i Byg en skole

Byg en skole er altid interesseret i nye frivillige. Tjek de aktuelle opslag på hjemmesiden eller send en mail til info@bygenskole.dk, hvis du har fået lyst til at være med.
http://bygenskole.dk/