Få klar besked om kontorstole

Den rigtige kontorstol er vigtig, hvis du vil undgå smerter. Det er dog også vigtigt, at du ikke glemmer at huske arbejdsstilling i løbet af dagen.

Det virker som noget af en fidus, at firmaer får os til at bruge masser af penge på ergonomisk korrekte kontorstole til vores hjem og vores arbejdspladser. For helt ærligt, hvor vigtig er sådan en stol lige? For bare 50 år havde de ikke en ergonomisk korrekt stol, og der klarede de sig da fint. Eller gjorde de?

Der er i dag rigtig mange, der lider af skader i nakke, skuldre og lænd på grund af en forkert siddestilling. Vi er mere stillesiddende end nogensinde før. Både på arbejdet og i hjemmet sidder vi ofte ned foran en computerskærm. Det er vores krop slet ikke bygget til. Faktisk er den stadig bygget til stenalderlivet, hvor vi vandrede fra boplads til boplads og skulle samle mad ude i naturen.

Så der er rent faktisk noget om, at det er bedre for vores krop med en ergonomisk korrekt kontorstol. Stolen er nemlig med til at understøtte de steder, hvor du oftest får skader på grund af stillesiddende arbejde. Læs mere her om ergonomisk korrekte kontorstole.

god kontorstol

Sådan finder du den rigtige stol

Hvis du arbejder hjemmefra, har du mulighed for fuldstændig at bestemme, hvilken kontorstol du vil have. På din arbejdsplads er det ikke sikkert, at du kan vælge helt frit. Der dog stadig nogle parametre, som du kan se på for at finde den helt rigtige stol til din krop.

Først og fremmest er det vigtigt, at din ryg har den støtte, som den har brug for. Det vil sige, at din stol skal have et ordentligt ryglæn, der kan indstilles, så det passer til lige præcis din ryg. Ryglænet skal være formet som et S, så det går ind i lænden og ud ved skuldrene og gerne lidt ind igen ved nakken, så den bliver støttet. Du kan også vælge en kontorstol med nakkestøtte.

Derudover er det også vigtigt, at du vælger en kontorstol med det rigtige sæde. Det skal være smalt, hvis du ofte rejser dig, og bredere hvis du bruger det meste af dagen på at sidde ned. Det må dog aldrig være så bredt, at dine knæhaser hviler på kanten af sædet. Det lukker for blodtilførslen til dine ben.

Variation i dine arbejdsstillinger giver færre skader

Det er dog ikke kun stolen, der er vigtig for, at du ikke får skader. Det er også vigtigt, at du husker at variere dine arbejdsstillinger. Det er for eksempel ved, at du skifter mellem at stå op og at sidde ned, når du arbejder. Det vil være rigtig godt for din krop, at du gør det. De fleste af os har i dag et hæve-sænkebord på vores kontor, så det handler bare om at bruge det.

Derudover er det også en god ide, at går så meget som muligt i løbet af din dag. Hvis du skal aftale noget med en kollega, er det en god ide, at du går hen til ham eller hende i stedet for at sende en mail. Her kan du læse mere om, hvordan du kan variere dine arbejdsstillinger.