Hvad er chia frø?

chia frøChia frø er ikke frø fra en bestemt plante. Faktisk dækker navnet “chia” over en lang række af planter, der fortrinsvis findes i Sydamerika.

Chia frø vandt i 2013 stor udbredelse i Danmark som en af de nye “super foods”. Med super food menes et stykke mad, der indeholder store mængde antioxidanter, sunde fedtsyrer og gode mineraler. Chia frø er fantastisk at spise, for det giver din krop mange af de ting, du har brug for, men svært ved at få dækket i en almindelig kost – et godt eksempel herpå er Omega-3 fedtsyrer.

En anden fordel ved chia frø er, at de kan spises til nærmest alt. Du kan spise chia frø som det eneste, du kan bruge dem som tilbehør til bagværk, du kan putte dem på dine smoothies, det er kun fantasien, der sætter grænser.

 

Og for at toppe det hele kan du købe et halvt kilo chia frø til blot cirka 100 kroner eksklusive fragt online. Til den pris har alle råd til at blive sunde, pumpede med antioxidanter og sunde fedtsyrer, i Danmark.

 

2014 kommer helt sikkert til at byde på nye super foods – vi glæder os til at rapportere mere om dem her på siden, når vi kommer så langt.