Hvorfor give firmajulegaver?

Firmajulegaver til ansatte er personalegoder, og gaver, der bliver givet fra firmaer til deres kunder er ren reklame. Det er meget sjældent at firmaer giver gaver til deres leverandører, men det forekommer naturligvis.

Men hvornår og hvordan startede traditionen med firmajulegaver? Man har kendskab til begrebet fra før 1800 tallet, men dengang var det mere i form af et gratiale eller et mindre beløb af lønnen udbetalt ved juletid, men kan sige det man kender i dag som en års bonus.

Det var typisk noget  kongen gav til adelsfolkene, adelssfolkene gav derefter lidt til deres bønder, og bønderne gav til deres tyende. Stort set samme mønstre som julegaver bliver brugt professionelt idag.

Man kan sige at julegaver brugt professionelt, bliver mere brugt som en bonus og noget der er forventet man gør, end som et egentligt udtryk for givers affektion over for modtager. Firmaer ser det som en marketings udgift.

Hvis vi så ser på hvilke julegaver er så bedst at give firmaer imellem, set ud fra givers synspunkt, når vi har konkluderet at der er kun for reklameværdien at disse gaver bliver brugt.

Det er helt klart juleslik, fordi slik er noget alle forbinder med julen og derfor noget der har en naturlig plads i folks underbevidsthed i juletiden.

Med alle reklamer gælder det om at få  dem placeret i første position så alle ser dem, hvordan opnår du så det ? Du bruger julegaver med logo, det er ikke noget nyt, reklamegaver med logo har været brugt stort siden logo´s opfindelse.

Hvordan får du så dine firmagaver med logo frem i første position i folks underbevidsthed. Det sker ikke ved at du giver kuglepenne, t-shirts eller askebægre med dit firmalogo på, denne form for gaver har været brug tmeget længe, så længe at de ikke gør synderligt indtryk på folk længere, så din gave vil drukne i mængden og ende i skuffen med ubrugelige plastik ting.

Derfor skal give chokolade med logo, chokoladen leveres i store chokoladeæsker med logo, dit logo! Du kan få kreeret en virkelig flot æske, en som folk vil tage frem og byde af når de får deres julegæster.

Derudover har slik en fantastisk egenskab som kombineret med logoet gør at dit brand bliver husket, nemlig at smags og lugtesansen er vores “bedste” hukommelser, ser du vi sortere dagligt tusindvis af visuelle indtryk fra helt ubevidst, men både smags og lugtesansen er fantastiske hukommelses faktorer. Du kender det selv, du smager eller lugter noget du ikke har været i nærheden af i ærevis, endda måske årtier, og pludselig får lugten dig tilbage til et minde langt tilbage, det har du prøvet, ikke sandt?

Så giv juleslik med dit logo som firmajulegaver, det er noget folk vil huske, og derfor også huske dit firma.