Kan man købe e-væske med nikotin?

I Danmark er det ikke tilladt at købe, sælge eller distribuere e-væske med nikotin. Det er en regel der er udstedt af sundhedsstyrelsen og er gældende i skrivende stund (dec 2013).

I virkeligheden er det ikke en regel der virker meget forkert på de fleste mennesker, da det jo er et frit valg hvad man indtager.

e cigarette Sundhedsstyrelsen mener at det er en regel / lov der er skabt for at beskytte forbrugerne, da man ikke kender følge virkningerne af e-cigaretter, da det er et nyt fænomen. Men man forbød jo heller ikke salg af cigaretter da det kom til landet for flere hundrede år siden.

Folk bør selv kunne vælge hvad det er de fylder i deres hoved og ønsker man at dampe e-juice med nikotin, så skal folk have lov til dette. E-juice eller e-væske findes med rigtig mange smagsvarianter og der kommer hele tiden flere til. Hos eCigBull beklager man tendensen og forklarer, at det er meget uheldigt at man forbyder nikotin, og at forbuddet i bund og grund er et forbud mod at mange rygere får muligheden for at stoppe med at ryge.

Men selvom man siger at 80 % af rygevanen er det at dampe på noget, så er der stadig mange mennesker der udgør de sidste 20 % – især når man tænker på at der er 500.000 mennesker der ryger cigaretter i Danmark.

Hvis Danmark skal være et sundere sted at være – både for rygere og ikke-rygere – så skulle sundhedsstyrelsen se at droppe den regel / lov omkring e-cigaretter, da det kun vil gavne den danske befolkning og gøre de mennesker sundere der ellers ville have røget smøger.

75.000 dampere i DK

E-cigaretter og e-væske er noget der benyttes af ca 75.000 mennesker ved udgangen af 2013 og der kommer kun flere og flere mennesker til. Hvorfor ikke give folk hvad de efter spørger!

Mange Danske Internet forretninger har valgt at ignorere Sundhedsstyrelsens vejledning på dette område og sælger e-juice med nikotin. Men hvad vil dette få af konsekvenser for forhandlerne og kan dem der køber e-juice med nikotin blive straffet. Der er rigtig mange spørgsmål vedrørende e-cigaretter endnu.

Indtil videre, så kan det blot anbefales at Danskerne skifter cigaretterne ud med en e-cig, da det er MEGET sundere og der er heller ingen lugt gener forbundet.

God damp til alle e-cig brugere.