København har stadig gigantisk problem med lejligheder til studerende

Skal du studere her til vinter eller måske til sommer i København, og er du ikke allerede nu gået i gang med at lede efter en lejlighed, skrive dig op til kollegier og så videre, er det allerede for sent.
Det er uendeligt svært at få fat på en bare nogenlunde lejlighed i København. Det hænger sammen med, at efterspørgslen er langt overlegen til udbuddet. Der er så og så mange lejligheder i København og så ikke mere.
Du kan være heldig at få et kollegieværelse – men det kræver nærmere held end forstand. Derudover kan du være heldig at finde en lille et-værelses i København, men det kræver næsten, at du kender en eller anden.
Københavns kommune er klar over problemet, og de er i gang med at bygge flere lejligheder – men det tager mange år at bygge et lejlighedskompleks, mens at lejerne har brug for lejlighederne her og nu.
Det får de kommende lejere til at søge ud til Birkerød, Holte og Høje Taastrup, eller endda Roskilde, hvor det er væsentligt nemmere at få en lejebolig, men hvor den til gengæld ligger et godt stykke fra universitet og resten af livet i København.
Denne tekst er skrevet af MitCPH.dk.