Konflikter om penge

Ordet konflikt betyder oprindeligt ”at støde sammen”, og ordet anvendes om uoverensstemmelser der løses gennem forhandling. Krige er ikke en konflikt, men derimod opstået på grund af en eller flere konflikter. En konflikt kan også opstå hvis man er utilfreds med nogle eller noget, fx i et forhold, hvor den ene part kan være utilfreds med den anden parts vaner og/eller handlinger. En typisk og velkendt konflikt er penge mellem venner. Hvis man låner penge af hinanden, er det vigtigt, at man også respekterer, hvornår man skal betale tilbage, eller at man ikke behøver at tale om lånet hele tiden. Lån penge af mig” betyder sommetider, at pengene til gengæld skal være på bordet inden for de næste par dage, men ofte kan vedkommende, der låner pengene, ikke betale tilbage før efter lønningsdagen.

 

pengeKonflikter i et venskab

Konflikter i et venskab kan decideret ødelægge et forhold mellem to personer, der ellers normalt er uadskillelige. Man kan låne penge til eller af venner, hvis man kender dem godt, og også kender deres økonomiske situation.

Der er forskel på at have glemt pungen derhjemme, og at man bare låner til i morgen, og på at ikke have nogle penge, og låne til næste lønningsdag. Ved lønningsdag kan der være andre regninger, som vennen sætter over venskabslån, og i sidste ende får man aldrig sine penge. Det er disse lån, der kan ødelægge venskaber. Jeg har prøvet det, og jeg kender mange andre, der også har prøvet det. Jeg kender endda en pige, hvis kæreste lånte penge af hende, og de er ikke sammen mere, fordi han ikke betalte hende tilbage. De boede sammen, og hun troede, at han var voksen nok til hende, men det fandt hun ud af, at han ikke var. Det er ærgerligt at miste venner på den måde. Undgå disse konflikter – lån ikke penge til venner.