Ren besked om blækpatroner

Går du stadig og tror, at du er nødt til at købe originale blækpatroner til din farveprinter, for at få ordentlige udskrifter og beskytte din printer? Så tro om igen! Kompatible blækpatroner er lige så gode, giver samme præcise udskrifter og hverken klatter eller ødelægger din printer.

I mange år har printerproducenterne advaret imod, at du brugte andet end deres originale blækpatroner i deres printere. For uoriginale blækpatroner var ikke nær så præcise og brugte ikke blæk af en ordentlig kvalitet. Det kunne medføre skader på printeren, ligesom printeren blev unødig beskidt, så udskrifterne blev misfarvede. Endelig hed det sig også, at uoriginalt blæk falmede med tiden.

blaekpatroner

Ja, der var ikke det, der var galt. Det værste var, at det engang var rigtigt. Men det er længe siden nu. Alligevel fastholder printerproducenterne deres advarsler. Men det er af en helt anden grund. For kompatible blækpatroner truer nemlig producenterne på deres indtjening – og kan ligefrem ende med at lukke dem!

Total vanvittig forretningsmodel

Hvordan kan det dog være, tænker du sikkert. For printerproducenterne tjener vel penge på de printere, de sælger.

Nej, intet er mere forkert. Faktisk er det kun den forretning, der sælger den nye printer, som tjener lidt håndøre på salget. Printerproducenterne selv tjener sjældent særlig meget – og i nogle tilfælde sætter de ligefrem penge til.

Det skyldes, at printere i dag sælges efter samme forretningsmodel, som du måske kender fra barberskrabere og elektriske tandbørster. Her er selve maskinerne ikke særlig dyre i indkøb. Men barberbladene og børstehovederne er rasende dyre. Således kan du nemt købe en helt ny skraber med et ekstra barberblad billigere end den pris, som du giver for fire nye barberblade, når du først har brug det ene eller de to, der fulgte med skraberen.

På nøjagtig samme måde er det med printere. Her koster et komplet sæt blækpatroner oftest næsten det samme, som du gav for printeren. Samtidig er det den eneste måde, man kan købe printere på i dag. For siden første producenter skiftede om til at sælge printerne billigt og næsten med tab, for til gengæld at tjene pengene på forbrugsstofferne, har alle producenter i branchen været tvunget til at bruge samme forretningsmodel, hvis de ville sælge deres printere.

Kompatible blækpatroner udhuler forretningsmodellen

På papiret lyder det ellers meget godt – set med producentens øjne. For ved at tjene pengene på blækpatronerne i stedet for printeren, fordeler producenterne indtjeningen hen over hele printerens levetid. Det giver dem et mere jævnt cashflow og mulighed for at tjene endnu mere på den enkelte printer, end de nogensinde ville kunne sælge den til, hvis hele avancen lå på selve salget af printeren.

Der hvor det går galt, er, når det er muligt at købe kompatible blækpatroner og spare helt op til 80 % i forhold til prisen på de såkaldt originale printerpatroner. Dem der producerer og sælger de kompatible, har nemlig ikke den samme afhængighed af indtjeningen, som printerproducenterne har. Det betyder, at printerproducenterne faktisk er truet på deres liv, hvis kunderne vælger de kompatible frem for de originale. Derfor advarer de så kraftigt imod dem.

Billigst er det, hvis du køber printerpatronerne sætvis, så du får alle de farver, du har brug for på en gang. Det kan du f.eks. købe hos webshoppen inkpack.dk. Tilmed giver de rabat, hvis du køber flere sæt. Køber du fire sæt på en gang, får du ligefrem det sidste sæt helt gratis.

Det er en prispolitik, der for alvor kan trække tæppet væk under printerproducenternes forretningsmodel. Hvor længe mon der går, før de første producenter drejer nøglen om?