Ren besked om D-vitaminer

Januar måned er i dagens Danmark kendetegnet ved at være bestandigt kold og mørk, hvilket for mange individers vedkommende, kan få det hele til at fremstå en smule mere uoverskueligt, samt udfordrende grundet den oftest depressive effekt, dette kan have på vores sind. Sollys, og dermed D-vitaminer, er en mangelvare, hvilket til dels kan skylde nogle af disse uønskede følelser, der ophober sig i vores indre. Netop sidstnævnte er noget de færreste går og reflekterer over.

På denne tid af året går jeg selv og døjer med træthed og mangel på engagement, hvilket jeg førhen havde anskuet var en faktor, der ikke kunne ske nogle synderlige ændringer ved; jeg tog fejl! Efter noget tid begyndte jeg at undersøge, hvorvidt dette problem, var noget jeg kunne ændre, eftersom at dét, at det påvirkede min ydeevne, i højere grad gik mig på. Jeg søgte og søgte på livet løs og fandt i sidste ende frem til, at jeg højst sandsynligt manglede den rette grad af de nødvendige D-vitaminer. D-vitamin findes bl.a. i fisk og sollys; to ting jeg uden tvivl kan erkende, jeg ikke rager til mig i voldsomme mængder, men da jeg søgte ændring, så var dette en ting, der var nødvendig at lave om på. Mht. fisk, så skulle jeg blot tage mig sammen og indtage mere end jeg førhen havde gjort, men når det gælder sollys, så kunne der pludselig godt opstå visse problemer, da solens stråler sjældent finder sin vej gennem de tætte skyer.

Man råder sådan set til, at vi hver dag bruger 20 minutter i solen med både bare arme ben, hvilket jeg må tilstå ikke lyder videre fristende med en temperatur på -4 grader, samt en heftig vind fra øst, der giver en chillfactor på -20. Efter hurtigt at afslå idéen om at bruge 20 minutter i bidende frost, så slog det mig som et lyn fra en klar himmel, at jeg da også bare kunne gå den nemme og langt mere overskuelig vej, som er noget så simpel – nemlig blot at suse ned i det lokale supermarked (eller apotek) og fluks investere i en bøtte D-vitaminer.