Sådan bliver børnefødselsdagen et hit

Vi giver dig ren besked og en sikker opskrift på, hvordan du holder verdens bedste børnefødselsdag for dit barn.

Tænk på, hvordan din egne børnefødselsdage var! Den opskrift virker stadig. Du behøver ikke arrangere tur i et sommerland, tivoli eller svømmehallen eller hyre tryllekunstner eller ballonmand. Du må godt, men det er ikke nødvendigt, for at børnefødselsdagen bliver en succes.

Hold traditionerne i hævdBørnefødselsdag

I en tid med curlingforældre er børnefødselsdagen efterhånden blevet til et udstyrsstykke af den anden verden, og den kommende børnefødselsdag skal helst overgå den det sidste barn i klassen holdt. Men det er unødvendigt, for det eneste børnene egentlig bare gerne vil, er at besøge hinanden, se hinandens legetøj og lege i længere tid, end et frikvarter varer.

Så skru ned for dine egne krav til børnefødselsdagen, og giv børnene, det som det i virkeligheden handler om – samvær på en anden måde end til dagligt.

Den gamle opskrift med boller, kage, arrangeret og/eller fri leg virker stadig.

Man skal kunne se, der er fødselsdagbørnefødselsdag

Selvfølgelig skal man da kunne se, at dette ikke er en hvilken som helst dag. Dette er en børnefødselsdag. Gerne helt ude fra vejen af med flag langs indkørslen, i hækken eller i opgangen. Så er det også nemmere at finde vej for gæsterne.

Bordet skal være dækket flot med service, servietter og pynt i en stil, som barnet vil elske, om det så er lyserødt eller sort, med dødningehoveder eller astronauter. Pynt også rummet op med guirlander, balloner og andre festartikler, der passer til børnefødselsdagen og fødselarens interesser.

Hvad skal der på menuen?

Afhængigt af tidspunktet på dagen kan du servere en varm ret, når børnene ankommer, og kage inden de går hjem – eller omvendt.

Det behøver ikke være det helt store festmåltid og kagebord, for fødselsdagen varer kun 3-4 timer, så de når ikke at dø af sult, inden de skal hjem.

Server evt. noget du kan lave i forvejen for at gøre det nemt. Minipizzaer med forskeligt fyld, spyd med frikadeller eller kylling og forskellige grøntsager eller pølsehorn er altid et hit. Hertil kan du servere grøntsagstænger og frugtstykker eller -spyd.

Inden børnene bliver hentet, eller når forældrene henter dem, kan du servere boller og kage eller is med frisk frugt. Hvis du venter til forældrene henter, så kan du også lære forældrene bedre at kende og måske få sat gang i en konstruktiv debat om børnefødselsdage, når I sidder og hygger med boller og kaffe.

Arrangeret eller fri leg

Børn i op til 3.-4. klasse kan sagtens underholde sig selv og finde på lege enten alle sammen eller i små grupper.

Det kan alligevel være en god idé at have nogle lege i baghånden, hvis der skulle opstå konflikter, eller et barn bliver holdt uden for, så du kan få samlet tropperne igen, og alle er glade.

Efter 4. klasse vil børnene næppe synes om din indblanding, og det er heller ikke sikkert, de vil bryde sig om ordet ”børnefødselsdag”. Her er diskotek, filmaften eller måske pyjamasparty nok et bedre alternativ.