Skimmelsvamp i huset

Engang da jeg var hjemme hos mine bedsteforældre var de igang med det der lignede et større byggeprojekt, da jeg spurgte dem hvad det var de var igang med at lave om, fortalte de mig at de simpelthen havde været nød til at fjerne to af væggene i stuen og noget af loftet, da der var kommet fugt, som så havde bredt sig, og var blevet til skimmelsvamp.

skimmelSå nu var de nød til at fjerne 2 vægge  for at udføre Fjernelse af skimmelsvamp og en del af loftet, og det ærgrede de sig selvfølgelig meget over, da det ikke just var billigt at få fjernet væggende, for slet ikke at snakke om hvad det ville koste at sætte nye op. Jeg tilbød min farfar at hjælpe med at få revet væggene ned. Han var ikke meget for det til at starte med, da han er læge og ikke mente at jeg skulle udsætte mine lunger for at være i nærheden af det for længe. Da jeg insisterede gav han mig så en af de masker man altid ser tømre have på når de arbejder, så jeg var sikker på ikke at indånde det giftige luft.

Det var en underlig oplevelse at stå og rive de gamle møre vægge ned, og jeg kunne godt mærke at det ikke var noget jeg ville kunne gøre hvis jeg ikke havde haft masken på, med alt  det støv og diverse andre ting der væltede frem når vi hamrede et nyt stykke af væggen. Det mest skræmmende for mig var at jeg ikke vidste hvad der var hvad. Hvis du spurgte mig kunne alt det støv jeg stod i være skimmelsvamp, eller også ville intet af det være det. Jeg havde ingen ide. Jeg var jo slet ikke klar over hvordan det så ud!
Heldigvis fik de fjernet væggene og sat nye op, og de har ikke haft problemer med skimmelsvamp siden.